Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.

Projekt "Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019." provodi se u svim osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije. Putem projekta je zainteresiranoj osnovnoj školi pružena mogućnost da odabere pet od sedam ponuđenih radionica koje bi Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije došla provesti. Radionice su u trajanju od tri školska sata, a ponuđene radionice su:
1. Modelarstvo - modelarska liga I. kolo natjecanja 2019/2020 (ekipno natjecanje u području modelarstva/maketarstva s ciljem razvijanja tehničkih vještina);
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 20.
2. Elementarna robotika (Robokup) - korištenje senzorike, robotike i programiranja, vrste i način rada senzora i pripreme za natjecanje iz elementarne robotike (ekipno natjecanje koju čine tri učenika viših razreda osnovnih škola);
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 12.
3. Elektronika i radioorijentacija - upoznavanje elektroničkih elemenata, lemljenje elektroničkog sklopa, mjerenja u elektronici, radio uređaj čemu služi i kako se koristi, povezivanje radio uređaja s računalom, kako se orijentirati pomoću radio uređaja (traženje lisice);
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 10.
4. 3D modeliranje i printanje - teorijski i praktični uvod u korištenje programa Autodesk 123D De-sign i AutoDesk Fusion 360. Polaznici će oblikovati i printati vlastite modele koji im ostaju u trajnom vlasništvu;
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 10.
5. Automatika (Arduino) - upoznavanje mikro upravljača, osnove programiranja i elektronike. Proučavanje elektroničkih shema, razlikovanje vrsta i načina rada senzora, pravilno korištenje funkcija ugrađenih u Arduino complier;
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 10.
6. Aviomodelarstvo - izrađivanje modela od papira, stiropora i balze. Izrada i natjecanje modela kategorije F1N koji se startaju pomoću pračkice raspona krila 150 mm;
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 15.
7. Fotografija - upoznavanje digitalnih fotoaparata i osnova fotografiranja. Proučavanje vrsta kadrova, planova i kutova snimanja, uočavanje svjetla i vrste rasvjete u fotografiji.
Maksimalni broj prijavljenih učenika je 10.
 
Putem obrazaca ispod teksta možete prijaviti školu u kojoj će se provoditi radionice i prijaviti radionice. Ispunjene obrasce poslati na elektroničku poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
 
 
 
Osnovna škola kralja Tomislava iz Našica
 Osnovna škola kralja Tomislava iz Našica uključila se u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“Naime, 16. listopada 2019. godine s početkom od 10:00h u prostorijama Osnovne škole kralja Tomislava provedeno je pet radionica. Učenici su odabrali elementarnu robotiku, 3D modeliranje i printanje, automatiku – arduino , elektroniku i modelarstvo koje je ujedno bilo I. kolo modelarske lige. Radionice su u trajanju od tri školska sata.Interes učenika za radionice bio je velik, sudjelovalo je 40 učenika, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.Učenici su dobili nova znanja o tome kako spojiti strujni krug koji imitira rad semafora, programirali putanju robota, modelirali uzorak koji se printao na 3D pisaču i izrađivali prikladni zadatak od šperploča.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi kralja Tomislava iz Našica što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu. Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Našice, Osnovna škola kralja Tomislava iz Našica, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija. Ovim putem želimo se zahvaliti Osnovnoj školi kralja Tomislava što su animirali učenike i omogućili prostor provedbe projekta te im zaželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Osijeka

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Osijeka prva je od mnogih škola na području Osječko-baranjske županije koja se uključila u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 27. ožujka 2019. godine s početkom od 14:00h u prostorijama Osnovne škole Ljudevita Gaja provedene su četiri radionice. Učenici su odabrali elektroniku i radiokomunikaciju, elementarnu robotiku, aviomodelarstvo i fotografiju. Radionice su u trajanju od tri školska sata. Interes učenika za radionice bio je velik, prijavila su se 32 učenika, a sudjelovalo je 37, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.Učenici su dobili nova znanja o tome kako se snaći u prirodi pomoću radio signala, izrađivali su modele aviona, spajali strujne krugove kojima se imitirao rad semafora, programirali putanju robota te se upoznali s radom fotoaparata, tehničkim aspektom te obradom fotografija.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Ljudevita Gaja što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Osnovna škola Ljudevita Gaja, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.

 

Osnovna škola Josipovac

Osnovna škola Josipovac uključila se u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 28. ožujka 2019. godine s početkom od 14:00h u prostorijama Osnovne škole Josipovac provedene su tri radionice. Učenici su odabrali elementarnu robotiku, 3D modeliranje i fotografiju. Radionice su u trajanju od tri školska sata. Interes učenika za radionice bio je velik, prijavilo se 29 učenika, a sudjelovalo je 33, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.Učenici su dobili nova znanja kako spojiti strujne krugove kojima se imitirao rad semafora, programirali putanju robota, upoznali se sa 3D pisačem, njegovim dijelovima i isprintali svoje uzorke koje su dizajnirali te se upoznali s radom fotoaparata, tehničkim aspektom te obradom fotografija.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Josipovac što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Osnovna škola Josipovac, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.

Osnovna škola Dore Pejačević iz Našica

Osnovna škola Dore Pejačević iz Našica uključila se u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 03. travnja 2019. godine s početkom od 10:45h u prostorijama Osnovne škole Dore Pejačević provedeno je pet radionica. Učenici su odabrali elementarnu robotiku, 3D modeliranje i printanje, automatiku, fotografiju i modelarstvo koje je ujedno bilo I. kolo modelarske lige. Radionice su u trajanju od tri školska sata.Interes učenika za radionice bio je velik, prijavilo se 46 učenika, a sudjelovalo je 48, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.Učenici su dobili nova znanja o tome kako spojiti strujni krug koji imitira rad semafora, programirali putanju robota, upoznali se s tehničkim karakteristikama fotoaparata te obrađivali fotografije, modelirali uzorak koji se printao na 3D pisaču i izrađivali prikladni zadatak od šperploča.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Dore Pejačević iz Našica što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Našice, Osnovna škola Dore Pejačević iz Našica, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.

Osnovna škola Vijenac iz Osijeka

Osnovna škola Vijenac iz Osijeka uključila se u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 04. travnja 2019. godine s početkom od 15:00h u prostorijama Osnovne škole Vijenac provedene su tri radionice. Učenici su odabrali elementarnu robotiku, 3D modeliranje i printanje i  fotografiju. Radionice su u trajanju od tri školska sata. Interes učenika za radionice bio je velik, prijavilo se 21 učenik, a sudjelovalo je 23, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik. Učenici su dobili nova znanja o tome kako spojiti strujni krug koji imitira rad semafora, programirati putanju robota, upoznali su se s tehničkim karakteristikama fotoaparata te obrađivali fotografije i modelirali uzorak koji se printao na 3D pisaču.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Vijenac iz Osijeka što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Osnovna škola Vijenac iz Osijeka, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.