Donacija zaštitnih vizira Domu zdravlja Osijek

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije (Zajednica) u suradnji sa svojim članicama  već dugi niz godina u Domu tehnike Osijek nudi različite izvannastvnih i izvanškolskih programske aktivnosti koje su usmjerene prema djeci mladima a u svrhu razvoja tehničkih znanja i vještina. Svoja znanja mentori iz klubova putem radionica i tečajeva prenose svojim polaznicima. U ovom trenutku poštujući sve propisane mjere od stane Stožera civilne zaštite velik broj Udruga i njihovih članova stavio se na raspolaganje kao bi u ovoj situaciji pomogli najpotrebitijima. Uslijed pojavom COVID – 19 i razvoja bolesti uzrokovane korona virusom i zbog nedostatka zaštitne opreme za osobe koje su izložene kontaktu sa drugim osobama ili zareženim  pokrenuta je akcija izrade zaštitnih vizira.

Za proizvodnju jednog zaštitnog vizira potreban je izdvojiti oko tri i pol sata rada i to:  tri sata za izradu nosača koji se izrađuje na 3D pisaču te još pola sata kako bi zaštitnu plastiku izrezali na laserskom rezaču  i sve komponente vizira spojile u cjelinu. Dijelove vizira članovi Udruga izrađuju u vlastitim domovima a ostali dijelovi i sastavljanje odvija se  u prostorijama Doma tehnike Osijek.

Danas  (10. travnja 2020. godine)  je izvršena druga isporuka izrađene opreme i to 20 zaštitnih vizira isporučeno je Domu zdravlja Osijek. Doniranu opremu ispred Zajednice isporučio je g. Ivo Grgić, tajnik Zajednice a opremu ispred Doma zdravlja Osijek preuzeo dr. Rudika Gmajnić.

Na ovaj način Zajednica se u suradnji sa partnerima i to: Zajednicom tehničke kulture Valpovo – Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ iz Đakova i Hrvatsko društvo umjetnika „Adolf Waldinger“ iz Osijeka uključila  svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima.  

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID – 19 virusa s naglaskom #ostanidoma.