Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.

Projekt „MALA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI U ČEPINU, 2019.“ se bavi rješavanjem problema  potreba učenika osnovnih škola s područja Općine Čepina s izraženom željom da se u svoje slobodno vrijeme bave tehnički aktivnostima. Projektom će se omogućiti sudjelovanje više od 350 učenika u izvannastavnim tehničkim aktivnostima iz različitih područja tehnike, savladavanje novih tehnologija i izražavanje kroz inventivni rad.  Aktivnosti projekta su usmjerene ka stjecanju novih praktičnih znanja  i vještina te podizanju razine kompetencija kod učenika.  Ciljane skupine projekta su: učenici  osnovnih  škole s područja općine Čepin, mentori koji se bave hobistički tehnikom,  nastavnici tehničke kulture i zainteresirani posjetitelji aktivnosti (djeca vrtićke dobi, srednjoškolci i  roditelji). Provedbom projektnih aktivnosti , zadovoljavaju se uočene potrebe učenika osnovnih škola s područja općine Čepin i stvaraju preduvjeti za pokretanje Centra tehničke kulture Čepin (samostalne udruge).

I. kolo Modelarske lige za učenike iz Općine Čepin u Osnovnoj školi Miroslava Krleže

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

U sklopu projekta pod nazivom „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“ dana 30. travnja 2019. godine u Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina provedeno je I. kolo Modelarske lige s početkom od 11:00h na kojem je sudjelovalo 27 ekipa, tj. 54 učenika, od kojih je 14 ekipa bilo iz Osnovne škole Miroslava Krleže, a 13 ekipa iz Osnovne škole Vladimira Nazora.

Natjecanje je bilo u trajanju od tri školska sata i pauzom od 15 minuta između drugog i trećeg sata. Učenici su imali za zadatak izraditi kolica koristeći odgovarajući stroj za rezanje i potrebne potrošne materijale.

Nakon provedenog natjecanja voditelj gospodin Leon Zakanji, prof. ocijenio je izrađene radove i proglasio 2 najbolja rada.

Ovim putem želimo čestitati natjecateljima na osvojenim rezultatima, zahvaliti Osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina što su omogućili prostor za provedbu te im poželjeti sreću u daljnjem radu.