16. Dani tehnike Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće

„Dani tehnike“ Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće održani su 01. lipnja 2019. godine s početkom od 09:00h na pomoćnim terenima Nogometnog kluba Belišće. Ova se manifestacija održava kontinuirano već 16 godina. Osmišljena je kao tehničko promidžbena aktivnost rada tehničkih udruga i radionica Centra tehničke kulture, s ulazi u redovne aktivnosti i Plan javnih potreba Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Osim organizatora Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i udruga koje djeluju na njihovom području na Danima tehnike predstavilo su se i gosti ZZTK CTK Dubrava, Aero Klub „Fenix“ Cerić i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Svečano otvorenje manifestacije bilo je u 10:00h kada je počasni predsjednik ZTK Valpovo-Belišće, gospodin Dragan Milec, prigodnim govorom pozdravio goste, sudionike i građane. Nazočne je pozdravio i tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, gospodin Ivo Grgić te zamjenici gradonačelnika grada Valpova i grada Belišća, gospoda Hrvoje Gašparić i Domagoj Varžić koji su ujedno i otvorili manifestaciju Dani tehnike.

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije se odazvala pozivu za sudjelovanjem na 16. Danima tehnike provođenjem radionice pod nazivom  „3D modeliranje i printanje“ i „Izrada i lemljenje svjetlećih bedževa“. Na radionicama su sudjelovala djeca osnovnih škola sa područja Belišća, Valpova i Ladimirevaca.

U okviru „16. Dani tehnike“ organizirano je šesto po redu natjecanje iz Raketarstva. Sudjelovalo je 13 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Tin Salopek, a drugo Jakov Halambek iz Zagreba, dok je treće mjesto pripalo Luki Šimiću iz Cerića.

Ovim putem želimo se zahvaliti Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće na pozivu za sudjelovanjem na manifestaciji Dani tehnike te se radujemo budućoj suradnji.