Donacija zaštitih vizira Općini Čepin

Zajednica je u više navrata uručila zaštitne vizire ustanovama poput Kliničkog bolničkog centra Osijek, Obiteljskom domu Zlatne godine iz Osijeka, Ustanovi za zdravstvenu njegu Jadranka Plužarić iz Osijeka, Domu zdravlja Osijek, Domu za starije i nemoćne osobe iz Osijeka, glavnoj gradskoj Tržnici Osijek, graničnoj policijskoj postaji Beli Manastir te Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući Slanovic iz Osijeka.

Na ovaj način Zajednica se u suradnji sa partnerima i to: Zajednicom tehničke kulture Valpovo – Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ iz Đakova i Hrvatskim društvom umjetnika „Adolf Waldinger“ iz Osijeka, Dravom International d.o.o. za proizvodnju proizvoda od plastike iz Osijeka i Crisis Innovation Lab d.o.o. iz Osijeka uključila  svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima.  

Nastavno na prethodne donacije, dana 30. travnja 2020. godine izvršena je donacija od 30 zaštitnih vizira Općini Čepin koju je ispred Zajednice uručio voditelj Centra tehničke kulture Osječko-baranjske županije gospodin Hrvoje Kereta, a doniranu opremu je ispred Općine Čepin preuzela zamjenica načelnika gospođa Mateja Kalajzić. Oprema je proslijeđena obrtima na području Općine Čepin poput frizerskih salona, pekarnica i slično gdje su zaposlenici istih u stalnom kontaktu s većim brojem ljudi.

Donirana oprema izrađena je na 3D pisačima koji su donirani od strane Općine Čepin putem projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu 2018. i 2019. godine“ osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Čepina i osnovnoj školi Miroslava Krleže iz Čepina.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID – 19 virusa s naglaskom #ostanidoma.