Uspješno provedena 28. Zimska škola informatike

Tradicionalno već 28. put za redom, održana je Zimska škola informatike za učenike srednjih škola.

Zbog pojave COVID – 19 virusa ovogodišnja škola održana je u Online obliku što nije bio slučaj dosadašnjih godina. Termin provedbe škole bio je od 04. do 08. siječnja 2021. godine i trajala je 5 dana.

Na zimsku školu informatike organizator poziva učenike koji su postigli zapažene uspjehe na prethodnom državnom ili županijskom natjecanju iz informatike.

Program zimske škole informatike kreiran je kako bi se stekla nova znanja koja su tražena na tržištu rada, prema potrebama informatičkih tvrtki u Osječko-baranjskoj županiji i sveučilišnom programu. Na taj način pozitivno se usmjerava mlade i talentirane informatičare.

Kroz školu sudionici su se upoznali i razvijali svoje vještine u programskim jezicima kao što su C++ i Python, radili na dizajniranju i pripremi 3D oblika za ispis na 3D pisaču te stekli nova znanja u području robotike.

Na kraju škole svim sudionicima su podijeljene zahvalnice, a trima najboljim sudionicima koja su pokazala najveću razinu znanja i prigodna nagrada.

Organizatori škole su: Informatički klub „Osijek“, III. Prirodoslovno matematička gimnazija, Odjel za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku te Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Pokrovitelj škole je Osječko-baranjska županija.

Ukupno je sudjelovao 21 sudionik iz četiri županije, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije.