Uspješno provedena županijska razina natjecanja iz Informatike – Infokup 2021. godine za osnovnu školu

U školskoj 2020./2021. godini na Županijskom natjecanju iz Informatike, a koje je održano 03. ožujka 2021. godine u prostorijama Doma tehnike Osijek sudjelovali su učenici osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 66 učenika koja su se natjecala u pet kategorija: LOGO, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natjecanje je provedeno u dva informatička kabineta u Domu tehnike. Broj sudionika natjecanja je nešto manji nego prijašnjih godina radi epidemioloških razloga uzrokovanih COVID – 19 virusom.

U kategoriji LOGO – peti razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Matej Husnjak iz Osnovne škole Vladimira Becića Osijek gdje je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 41. mjesto.

U kategoriji LOGO – šesti razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Karlo Hanižjar iz Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica gdje je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 26. mjesto.

U kategoriji LOGO – osmi razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio Dominik Vučković iz Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 44 mjesto.

U kategoriji Primjena Alogoritama – peti razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Juraj Gudelj iz Osnovne škole Vladimira Becića Osijek koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 42. mjesto.

U kategoriji Primjena Alogoritama – šesti razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Matej Marulin Milas iz Osnovne škole Tin Ujević Osijek koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 14. mjesto.

U kategoriji Primjena Alogoritama – sedmi razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Marko Budimir iz Osnovne škole Mladost Osijek koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 12 mjesto.

U kategoriji Primjena Alogoritama – osmi razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Dino Unukić iz Osnovne škole Svete Ane Osijek koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 12 mjesto.

U kategoriji Digitalne kompetencije – peti razred najbolja učenica s područja Osječko-baranjske županije bila je Lena Sičaja  iz Osnovne škole Vladimira Nazora Čepin koja je zauzela u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske visoko drugo mjesto.

U kategoriji Digitalne kompetencije  – šesti razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Bruno Ančić  iz Osnovne škole Vijenac Osijek  koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske visoko četvrto mjesto.

U kategoriji Osnove informatike  – sedmi razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bila je Ivano Bruno Pinterić iz Osnovne škole Dobriše Cesarića Osijek  koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 25. mjesto.

U kategoriji Osnove informatike – osmi razred najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Veljko Bekvalac iz Osnovne škole Kneževi Vinogradi koji je zauzeo u ukupnom poretku na razini svih županija Republike Hrvatske 36. mjesto.

U kategoriji Razvoj softvera -  najbolji učenik s područja Osječko-baranjske županije bio je Matej Marulin Milas iz Osnovne škole Tin Ujević sa svojom softverom/igrom pod nazivom Undead Killers.

Ovim putem, čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenom plasmanu. Zahvaljujemo svim mentorima koji su pripremili svoje ekipe,  prosudbenim povjerenstvima i županijskom povjerenstvu na provedbi natjecanja.