Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu 2022.

Već petu godinu za redom Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s Općinom Čepin, Osnovnom školom Miroslava Krleže i Osnovnom školom Vladimira Nazora iz Čepina provodi projekt pod nazivom „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu“.

Kroz navedeni projekt ukupno je provedeno 17 aktivnosti u 2022. godini u prostoru osnovnih škola kao što je natjecanje iz Modelarske lige (I. kolo Modelarske lige) i razne radionice tehničke kulture iz područja modelarstva, 3D modeliranje, robotike, fotografije, elektronike, arduino programiranja te upravljanja dronovima.

Također je za vrijeme ljetnih praznika provedeno treće po redu „Ljeto tehnike u Čepinu“ što je omogućilo učenicima da se za vrijeme praznika bave tehničkom kulturom kao i javno predstavljanje na manifestaciji „Čepinski suncokreti“ provedbom raznim zabavnih radionica za širu javnosti.

Ove godine ukupno je sudjelovalo 244 učenika i učenica s područja općine na svim navedenim aktivnostima.

Dana 12. siječnja 2023. godine u prostoru Osnovne škole Miroslava Krleže donirana je oprema i potrošni materijal osnovnim školama potreban za redovno održavanja nastave iz područja tehničke kulture koja je kupljenja kroz projekta, a financirana od strane Općine Čepin.

Ovakvom vrstom projekta potičemo razvoj znanja i vještina u području tehničke kulture među mladima što je velika važnost u trenutku sve bržeg rastućeg STEM područja.