Natjecanje iz elementarne robotike "16. Robokup"

„Robokup“ je ekipno natjecanje učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske u elementarnoj robotici u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture te osnovnim školama.

Natjecateljsku ekipu čine tri učenika viših razreda osnovne škole (5.-8. razreda), a na „Robokup“ ih dovodi njihov mentor u školi ili udruzi tehničke kulture.

Članovi natjecateljske ekipe moraju zadovoljavati slijedeće uvjete:

  • Članovi natjecateljske ekipe nisu sudjelovali na nekom državnom ili međunarodnom natjecanju iz područja robotike, automatike, elektronike i elektrotehnike;
  • Ekipa koja je jednom osvojila prvo, drugo ili treće mjesto u ukupnom poretku ili u pojedinim dijelovima natjecanja državne razine Robokupa, ne može se više natjecati u istom sastavu te
  • Natjecateljska ekipa na državnoj razini u svom sastavu može imati samo po jednog člana koji je bio u sastavu neke pobjedničke ekipa državne razine Robokupa.

Ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete na županijskoj razini natjecanja iz elementarne robotike „Robokup“ koja će se održati 30. ožujka 2023. godine od 10:00h u prostoru Doma tehnike, Trg J. Križanića 1,  31000 Osijek.

Pravo prijave ekipe imaju sve osnovne škole s područja županije i zajednice tj. centri tehničke kulture.

Najuspješnija ekipa na županijskoj razini natjecanja ostvariti će pravo sudjelovanja na državnoj razini koja će se održati u razdoblju od 21. do 23. travnja 2023. godine u prostoru Osnovne škole „Stjepan Radić“ u Imotskom.

Prijaviti ekipu možete ispunjavanjem sljedeće dokumentacije:

Molimo Vas da ispunjenu prijavnicu i suglasnosti dostavite najkasnije do 15. ožujka 2023. godine na elektroničku poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Organizatori natjecanja su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka.

Više o samom natjecanju možete pronaći na sljedećoj internet stranici: https://www.hztk.hr/16-robokup-21-23042023-imotski.aspx