5. Sajam tehničke kulture "TEHNICOOLUM"

Uspješno je proveden peti po redu Sajam tehničke kulture „Tehnicoolum“  koji se odvijao 27. i 28. listopada 2023. godine u prostoru novootvorenog Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije.

Organizatori sajma bili su Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijek, Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka.

Na sajmu je predstavljen rad s mladima zajednica tehničke kulture i srednjih strukovnih škola s područja Osječko-baranjske županije, fakulteta te raznih udruga koje djeluju u području tehničke kulture.

Zajednica tehničke kulture OBŽ se na sajmu predstavila provođenjem sedam radionica kao što su modelarstvo, 3D modeliranje i printanje, izradom svjetlećih bedževi, mBot Robotika, NogoBot, 3D olovke i izradom modela od stiropora. Kao gosti Zajednice tehničke kulture OBŽ na sajmu su također svoje radionice predstavili Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće, Zajednica tehničke kulture Grada Našica i Zajednica tehničke kulture Belog Manastira.