16. Zima u Domu tehnike Osijek

U razdoblju od 02. do 05. siječnja 2024. godine u prostoru Doma tehnike Osijek, provedena je 16. po redu Zima u Domu tehnike u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.

Centar tehničke kulture Osječko-baranjske županije u sklopu Zime organizirao je tri radionice, točnije radionicu pod nazivom  „1-2-3D kreni“ i radionicu pod nazivom „Robotika uz mBot i micro:bit“ te u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Osijek radionicu pod nazivom „I ja sam majstor – izrada predmeta od drva i balze“.

Na radionicama je ukupno sudjelovalo 29 učenika i učenica te su polaznici upoznali s  3D pisačem i s 3D olovkama te njihovim radom i dijelovima. Modele su modelirali u programu Autodesk 123dDesing i pripremali ih za ispis u programu Ultimaker Cura. Polaznici radionice „Robotika uz mBot i micro:bit“  upoznali su s elementarnim robotom mBot i mikroračunalom micro:bit koje su potom programirali, dok su polaznici radionice „I ja sam majstor – izrada predmeta od drva i balze“ uz pomoć stručnog mentorstva izrađivali razne predmeta od šperploče na Unimat pilicama.