31. Zimska škola informatike za srednjoškolce - Poziv

Zimska škola informatike za srednjoškolce održati će se tradicionalno 31. put u Osijeku  dana 16. veljače 2024. godine u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija i Fakultetom primijenjene matematike i informatike, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

U sklopu škole provest će se dvije radionice u prostoru fakulteta putem kojih će se polaznici približiti sve brže rastućem STEM području i savladati nove tehnike u području elektronike, mikro upravljača, senzora i upravljačkih signala, programskih jezika i  izgradnji čipova.

U sklopu 31. Zimske škole informatike provest ćemo sljedeće radionice:

  1. Naziv radionice: Bežična razmjena upravljačkih i senzorskih podataka primjenom dvije Arduino pločice“

Opis radionice: Radionica je namijenjena na polaznike koji su se već upoznali s osnovama rada s Arduino pločicom. Tijekom radionice polaznici će naučiti implementirati naprednije projekte poput bežične komunikacije s izmjenom senzorskih i upravljačkih signala poput prikaza temperaturne vrijednosti na LCD zaslonu, kontrola svijetla putem senzora te detekcija pokreta pomoću PIR senzora.

Mjesto održavanja radionice: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Ulica Cara Hadrijana 10b, 31000 Osijek.

Datum i vrijeme održavanja radionica: 16. veljače 2024. godine, 10:30h do 12:30h.

  1. Naziv radionice: „Izgradnja funkcionalnog 16-bitnog računalnog sustava“

Opis radionice: Polaznici radionice upoznati će se sa svim koracima potrebnim za izgradnju programibilnog 16-bitnog računala od najjednostavnijih logičkih sklopova. Posebna će se pažnja posvetiti izgradnji čipova i dizajnu niza sve složenijih programskih jezika pomoću kojih će se sa čipom upravljati. Mogućnosti posljednjeg jezika u nizu koje su usporedive s modernim programskim jezikom biti će demonstrirane putem nekoliko interesantnih implementacija.

Mjesto održavanja radionice: Fakultet primijenjene matematike i informatike, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 6, 31 000 Osijek.

Datum i vrijeme održavanja radionice: 16. veljače 2024. godine, 14:00h – 16:00h.

Za sve polaznike Zimske škole osiguran je ručak u prostoru Studenskog restorana „Campus“, u razdoblju između dvije radionice.

Otvaranje ovogodišnje 31. Zimske škole informatike biti će u 10:00h u prostoru Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Pozivamo sve zainteresirane učenike srednjih škola s područja Grada Osijeka da se prijave na navedene radionice kako bi razvili nove vještine i produbili svoje znanje iz STEM područja.

Prijava sudionika vršiti će se online putem sljedećeg Google obrasca:

https://forms.gle/DWakaHfgZphfnpjQ7

Radionice za polaznike u potpunosti su besplatne, a mogući broj polaznika je ograničen.

Molimo Vas da se svi zainteresirani učenici prijave do 13. veljače 2024. godine.

S veseljem Vas očekujemo.