Uspješno provedene edukacije 3D modeliranja i printanja

Projekt „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske županije u 2019.“ se provodi kao jednodnevna edukacija u trajanju od tri sata gdje bi učenici naučili osnove 3D modeliranja u Autodesk-ovom programu „123dDesign“, naučili pripremati 3D modele za ispis u programu „Ultimaker Cura“, pripremiti 3D printer za ispis te bi se kroz predavanje upoznali s upotrebom 3D printera u znanosti i industriji.

Prvi dio projekta proveden je u prostorijama Doma tehnike, Osijek u terminima od 29. srpnja do 02. kolovoza 2019. godine. Na edukaciju se prijavilo 15 djece sa područja Osječko-baranjske županije od  kojih je bilo osam učenika i sedam učenica iz osam različitih osnovnih škola. Polaznici su stekli osnove rada na 3D pisačima, modelirali i izradili tvorevinu koja je ostala u njihovom trajnom vlasništvu.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim sudionicama koji su se prijavili i uspješno završili edukaciju 3D modeliranja i printanja te im zaželjeti svu sreću u daljnjem radu u budućnosti.