Projekt „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske županije u 2019“ proveden u Osnovnoj školi Augusta Harambašića, Donji Miholjac

Dana 14. listopada 2019. godine u Osnovnoj školi Augusta Harambašića iz Donjeg Miholjca provedena je radionica 3D modeliranja i printanja putem projekta „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske u 2019.“.

Projekt je osmišljen na način da se kroz trosatnu radionicu učenike nauči osnove 3D modeliranja u Autodesk-ovom programu 123dDesign, nauči pripremiti 3d modela za ispis u programu Ultimaker Cura, pripremiti 3d printer Original Prusa i3 MK2 za ispis te bi se kroz predavanje upoznali s upotrebom 3d printera u znanosti i industriji. Po završetku radionice učenici će imati gotove modele koje mogu ponijeti.

Radionica je provedena 14. listopada sa početkom u 15:00h. Ukupan broj učenika koji su sudjelovali u provedbi radionice bio je 15. Učenici su naučili osnove rada 3D pisača i modelirali tehničku tvorevinu po vlastitom odabiru koja im je po završetku radionice ostala u trajnom vlasništvu.

Ovim putem želimo se zahvaliti Osnovnoj školi Augusta Harambašića iz Donjeg Miholjca što su pristali da se radionica provedene u njihovoj školi i što su animirali učenike, te Osječko-baranjskoj županiji na financiranju projekta.