26. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE ZA SREDNJOŠKOLCE OSIJEK '19.

Tradicionalno već 26. put za redom, održana je Zimska škola informatike za učenike srednjih škola. Škola je održana u Osijeku od 7. do 11. siječnja 2019. godine i trajala je pet dana na tri lokacije: Dom tehnike Osijek, III. Prirodoslovno matematička gimnazija te Odjel za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Na zimsku školu informatike organizator poziva učenike koji su postigli zapažene uspjehe na prethodnom državnom ili županijskom natjecanju iz informatike. 
Program zimske škole informatike kreiran je kako bi se stekla nova znanja koja su tražena na tržištu rada, prema potrebama informatičkih tvrtki u Osijeku i sveučilišnom programu. Na taj način pozitivno se usmjerava mlade i talentirane informatičare.

Organizatori škole su: Informatički klub „Osijek“, III. Prirodoslovno matematička gimnazija, Odjel za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Pokrovitelj škole je Osječko-baranjska županija.

Ukupno se prijavilo 25 učenika srednjih škola od kojih je 20 sudjelovalo iz četiri županije, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske od kojih najveći broj učenika dolazi iz Osječko-baranjske županije. Po prvi puta voditelj zimske škole informatike bio je ravnatelj III. Prirodoslovno matematičke gimnazije gospodin Dražen Jakopović, prof.