Uspješno provedene radionice u sklopu projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“ u Osnovnoj školi Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca

Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak uključila se u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 18. studenog 2019. godine s početkom od 10:00h u prostorijama Osnovne škole Ivan Brnjik Slovak provedene su tri radionice. Učenici su odabrali 3D modeliranje i printanje, Arduino te modelarstvo koje je ujedno bilo I. kolo modelarske lige. Radionice su u trajanju od tri školska sata.

Interes učenika za radionice bio je velik, sudjelovalo je 48 učenika, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.

Učenici su dobili nova znanja o tome kako spojiti strujni krug koji imitira rad semafora, programirali rad kontrolora, modelirali uzorak koji se printao na 3D pisaču koji je im je ostao u trajnom vlasništvu te izrađivali prikladni zadatak od šperploča.

Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovak iz Jelisavca što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu.

Organizator projekta je Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a suorganizatori su Zajednica tehničke kulture Grada Našice, Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca te pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.