Održana noć muzeja u Valpovu u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće

U petak, 1. veljače 2019. godine, Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima – među kojima je i valpovački Muzej Valpovštine, po četrnaesti put organizirali manifestaciju Noć Muzeja. Ovogodišnja noć muzeja u Valpovu u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće organizirana je u prostoru dvorske kapele sv. Trojstva unutar dvorca od 18:00h do 24:00h.

Održana su dva programa od kojih je jedan projekcija „Stare fotografije“ kojeg su organizirali Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo dok je drugi program bio izložba „Razvoj računala“ u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Video kluba „Mursa“ Osijek.

Ovogodišnja noć muzeja treba dočarati „inovacije i digitalnu budućnost“ muzeja. Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće se dogovorila za organizatorima, Muzejom Valpovštine, prezentaciju fotografske prošlosti Valpovštine na digitalan način. Za posjetitelje je pripremljena projekcije malo manje od 500 fotografija.

U prostoru kapelice dvorca postavljena je izložba „Razvoj računala“. Eksponati su nastali u razdoblju od 1982. godine pa do 1995. godine, kada kreće ekspanzija računalne tehnologije. Izložbu i projekciju je posjetilo 715 posjetitelja.