Uspješno provedena županijska razina natjecanja mladih tehničara - 62. NMT

Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju znanja, vještina, samostalnosti i odgovornosti učenika, a natjecanje mladih tehničara omogućuje afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonosi njihovom ranom otkrivanju.

Dana 06. ožujka 2020. (petak) održano je 62. natjecanje mladih tehničara u prostorijama Osnovne škole Jagode Truhelke iz Osijeka.

Natjecatelji su se natjecali u 12 kategorija: Maketarstvo i modelarstvo, Graditeljstvo, Strojarske konstrukcije, Obrada materijala, Elektronika, Elektrotehnika, Robotika, Automatika, Fotografija, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, Radiokomunikacije i Robotsko spašavanje žrtve, koje su podijeljene u dvije kategorije:

H-kategorija – redoviti i izborni program, program dodatne nastave i izvannastavni program tehničke kulture;

P-kategorija – izvannastavni i izvanškolski program u posebnim područjima tehničke kulture za pomladak škola, udruga, centara ili ustanova tehničke kulture;

Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine (praktičnog rada) te predstavljanje tehničke tvorevine.

Ovom natjecanju prethodilo je školsko/klupsko natjecanje na kojem je sudjelovalo 495 učenika viših razreda na području Osječko-baranjske županije, od kojih se 329 natjecalo u H-kategoriji, a 166 u P-kategoriji.

Pravo nastupa na županijskoj razini natjecanja ostvario je 169 učenika.

U kategoriji Maketarstvo i modelarstvo najuspješniji učenik je Matia Deak. Učenik 5. razreda Osnovne škole Bratoljuba Klaića iz Bizovca koji je zauzeo prvo mjesto sa osvojenih 84 boda.  Mentor Gabrijela Cvetković prof.

U kategoriji Graditeljstvo najuspješniji učenica je Lea Tatai. Učenica 6. razreda Osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka koja je zauzela prvo mjesto sa osvojenih 90 bodova. Mentor Srećko Ivković prof.

U kategoriji Strojarske konstrukcije najuspješnija učenica je Hana Šima-Rejo. Učenica 7. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Osijeka sa osvojenih 80 bodova. Mentor Mario Cvek prof.

U kategoriji Obrada materijala najuspješniji učenik je Dominik Vučković. Učenik 7. razreda Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina sa osvojena 73 boda. Mentor Leon Zakanji, prof.

U kategoriji Elektronika najuspješniji učenica je Petra Papuga. Učenica 8. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Đakova sa osvojenih 86 bodova. Mentor Sanja Vidović, prof.

U kategoriji Elektrotehnika najuspješniji učenik je Ivan Bogdanović. Učenik 8. razreda Osnovne škole Luke Botića iz Viškovaca sa osvojenih 57 bodova. Mentor Leon Zakanji, prof.

U kategoriji Robotika najuspješnija učenica je Lana Hrastović. Učenica 5. razreda Osnovne škole Jagode Truhelke iz Osijeka sa osvojena 62 boda. Mentor Višnja Cvek, prof.

U kategoriji Fotografija najuspješnija učenica je Klara Uranjek. Učenica 8. razreda Osnovne škole Franje Krežme iz Osijeka sa osvojenih 85 bodova. Mentor Ivana Zakanji, prof.

U kategoriji Robotsko spašavanje žrtve najuspješnija učenica je Nika Važić. Učenica 8. razreda Osnovne škole Franje Krežme iz Osijeka sa osvojenih 70 bodova. Mentor Ivana Zakanji, prof.

U kategoriji Automatika najuspješniji učenik je Matej Potkovac. Učenik 7. razreda Osnovne škole Retfala iz Osijeka sa osvojena 44 boda. Mentor Aleksandar Bojanc-Štembergar prof.

U kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina najuspješnija učenica je Nera Tešankić. Učenica 8. razreda Osnovne škole Ivana Filipovića iz Osijeka sa osvojenih 90 bodova. Mentor Sanja Marolin-Brljačić prof.

U kategoriji Radiokomunikacije najuspješniji učenik je Matej Marićak. Učenik 6. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Đakova sa osvojena 92 boda. Mentor Sanja Vidović prof.

Prvaci po kategorijama ostvarili su pravo nastupa na državnoj razini Natjecanja mladih tehničara koja će se provesti od 06. do 09. travnja 2020. godine.

Ovim putem želimo čestitati svim natjecateljima te poželjeti svu sreću u daljnjem radu i usavršavanju u području tehničke kulture.