Korona Virus COVID 19

Poštovani,

Dom tehnike Osijek do daljnjeg  radi prema ustaljenom rasporedu i to:

  • od ponedjeljka do petka u radnom vremenu od 7:00 do 21:00 h u organizaciji  stručne službe ZTK OBŽ
  • subotom od 8:00 do 13:15h u organizaciji stručne službe ZTK Grada Osijeka

Zbog  COVID-a 19 i razvoja bolesti uzrokovane koronavirusom   svi korisnici objekta ( osobe i Udruge) dužni su svoje aktivnosti uskladiti s mjerama koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a nalaze se na mrežnim stranicama:   https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Dodatne-upute-za-pojedince-kolektive-i-poslodavce.pdf

Stručna služba ZTK OBŽ  usklađuje svoj rad prema preventivnim mjerama koje je izdao Grad Osijek kao i nadležni Ured OBŽ.

Preventivne mjere Grada Osijeka

Grad Osijek je jučer i danas poduzeo niz preventivnih mjera i preporuka koje obuhvaćaju: odgađanje planiranih javnih događanja, odgađanje tuzemnih i inozemnih putovanja koja nisu krajnje neophodna, preporuku da se telefonski kontaktira liječnik obiteljske medicine ili epidemiolog po povratku u Osijek iz Hrvatske ili inozemstva prije povratka na radno mjesto (radi dobivanja stručnih uputa) te redovno dezinficiranje javnih prometala GPP-a.

Grad Osijek također je odlučio ne izdavati dozvole za okupljanje, odnosno održavanje manifestacija na javnim površinama, odgoditi planirana okupljanja športskih, kulturnih i drugih udruga u prostorijama unutar sustava Grada Osijeka, što se posebice odnosi na prostore Gradske četvrti i mjesnih odbora. Tereni, dvorane i bazeni kojima upravljaju Športski objekti također ne će raditi, sukladno preventivnim mjerama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, do daljnjeg.
Grad Osijek još je u srijedu 12. ožujka 2020. uputio 1. internu preporuku službenicima i zaposlenicima te gradskim trgovačkim društvima i institucijama, gdje poziva na smanjivanje izravnog kontakta sa strankama i potiče da se svi povjereni radni zadatci, kada god je to moguće, obave telefonski ili putem elektroničke pošte.